Cursusaanbod:

 Zwangerschapscursus  

Individuele begeleiding

 

Zwangerschapscursus  

Wil jij je goed voorbereiden op je bevalling? Even een momentje voor jezelf en je kindje in je buik?

Bekijk hieronder voor de inhoud van de cursus.

In totaal 7 bijeenkomsten

6 zwangerschapsbijeenkomsten van 75 minuten waarvan:

 • 4 lessen met ademhalingstechnieken, lichte rek en strekoefeningen om je lichaam soepel te houden en een ontspanningsoefening.
 • 1 les ter voorbereiding op je bevalling. Informatie over de fases van de bevalling.
 • 1 informatieavond samen met de partner. 

Na de bevalling:

 • 1 Terugkombijeenkomst samen met je kindje. 

Extra:  Na afloop van de zwangerschapscursus ontvang je een complete cursusmap met samenvatting van de cursus.  Tevens zitten er extra waardevolle tips voor tijdens en na je bevalling in de map toegevoegd.

 

Verder is de zwangerschapscursus:

 • Kleinschalig maximaal 5 deelnemers waardoor er voldoende aandacht is voor persoonlijke begeleiding.
 • Luchtig en laagdrempelig
 • Boordevol praktische tips en oefeningen
 • Ontspannend en rustgevend
 • Er is ruimte voor contact met andere cursisten.

De zwangerschapscursus kun je het beste volgen vanaf 20 weken van je zwangerschap.

Lees hieronder de uitgebreide informatie over de zwangerschapscursus. 

Bewust bezig zijn met de zwangerschap is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Het is erg belangrijk om je rust te pakken en natuurlijk tijd te nemen voor jezelf samen met je ongeboren kindje.

Door het volgen van mijn zwangerschapscursus leer je jezelf voor te bereiden op de bevalling. De verschillende oefeningen die aangeboden worden komen zowel vanuit pilates en yoga. Door het doen van deze oefeningen leer je je eigen lichaam beter kennen en krijg je meer vertrouwen in het eigen lichaam. Na het volledig volgen van de cursus ben jij op de beste manier voorbereid op jouw bevalling.

Tijdens de lessen heerst er een rustige en ongedwongen sfeer. Door de ruime lestijden is er ook ruimte om ervaringen te delen met de andere zwangere dames.

Hoe gaan we je voorbereiden?

Tijdens deze praktische, ontspannen en leerzame cursus ga ik je op deze manier voorbereiden:

 • Door het aanleren van verschillende ademhalingstechnieken die je kunt inzetten tijdens je bevalling.
 • Bewustwording van jouw bekkenbodem en de functie hiervan tijdens je bevalling en zwangerschap.
 • Door verschillende bevalhoudingen aan  te leren om de ontsluiting te bevorderen.
 • Door rustige rek en strek oefeningen om je spieren soepel en sterk te houden. 
 • Door (ontspannings) oefeningen aan te leren om eventuele zwangerschapskwaaltjes te verlichten. 
 • Hoe ga ik om met angst voor mijn bevalling.

De les ter voorbereiding op je bevalling:

Tijdens de bevalles geef ik je praktische informatie rondom je  bevalling. Je leert bijvoorbeeld hoe je kan ontspannen tijdens jouw weeën? Je krijgt antwoord op wat harde buiken zijn en hoe je een wee kunt herkennen? Daarbij leg ik je uit hoe het zit met eventuele inspraak die je hebt tijdens jouw bevalling? Tevens gaan we aan de slag met verschillende bevalhoudingen en kun je ervaren wat wel of niet bij je past. Zodat je tijdens je bevalling minder zoekende bent naar welke houding je het beste kan aannemen om je weeën op te vangen.

Partneravond:

Halverwege de cursus zal er ook een informatieavond plaatsvinden voor jou en je partner. Tijdens deze informatieavond kom je dus niet alleen. Je neemt jouw partner mee die je ook graag bij je hebt op het moment dat je gaat bevallen. Dit kan iedereen zijn zelfs een vriend of vriendin. Het belangrijkste is dat je iemand meeneemt waarbij jij jezelf op je gemak voelt en die je bij het bijzondere moment van de bevalling erbij wilt hebben

Tijdens deze avond gaan we het hebben over de verschillende fases van de bevalling. We gaan deze avond specifiek in op de rol van de partner tijdens de bevalling. Verder zal de partner kort kennis maken met de verschillende ademhalingstechnieken en bevalhoudingen. Door deze informatieavond begrijpt jouw partner de basis waardoor jullie samen één team kunnen vormen tijdens de bevalling.

Deze les heeft een praktische, luchtige en leerzame invulling boordevol handige tips. 

 

Terugkom bijeenkomst samen met je kindje:

Een aantal weken na je bevalling komen we met samen alle andere cursisten om verhalen en evaringen uit te wisselen met elkaar. Natuurlijk is dit samen met je pasgeboren kindje. Dit allemaal onder het genot van een kopje koffie/ thee en iets lekkers erbij.

Cursusmap:

Na de zwangerschapscursus ontvang je een cursusmap met een handige hand-out erin die je kan gebruiken tijdens je bevalling. Tevens ontvang je extra waardevolle tips voor na je bevalling.

* Nieuwe cursus datum*

 • Dinsdag 22 november t/m 27 December 20:00-  21:15 uur (vol)
 • Dinsdag 24 januari 2023 t/m 7 maart 2023 20:00- 21:15 uur (21 febr. geen les)

(Wil je aansluiten bij de cursus, maar je neemt ook deel aan Centring Pregnancy op dinsdagavond vanuit de verloskundige praktijk. Geen probleem, mail voor de mogelijkheden.)

 

Cursuslocatie:

Haptonomie praktijk Heeze, Kreijl 9.

Prijs:   €118,-      

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden een deel van de lessen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je zorgverzekering.

 

 Individuele begeleiding 

Wil je liever individuele begeleiding en coaching tijdens je zwangerschap?

Dat kan natuurlijk ook, deze begeleiding en coaching wordt dan bij je thuis gegeven.

Voorafgaand aan de thuisafspraak zal er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats vinden om samen te kijken waar de behoeftes liggen. We kijken samen hoeveel lessen je nodig hebt om je optimaal voor te bereiden op jouw bevalling. 

De begeleiding bestaat uit het aanleren van verschillende ademhalingstechnieken die je in kan zetten tijdens de verschillende fases van de bevalling. Daarbij leer ik je ontspanningsoefeningen aan en krijg je praktische informatie die je kunt gebruiken voor tijdens je bevalling en zwangerschap.

 

Prijs:  €45,- per consult

 – Met een gerust hart je zwangerschap beleven –   

Nu inschrijven voor een cursus:

Vul het formulier in en er zal contact met je worden opgenomen:

14 + 10 =