Ook tijdens de lockown zijn er mogelijkheden voor zwangerschapsbegeleiding!

Zodat jij je in deze tijd toch goed kan voorbereiden op je bevalling en met een gerust hart je zwangerschap kunt beleven. Mail voor meer informatie naar: kim@samenbewustzwanger.nl of bel naar 06-13309409

*******************************************************************************************************************************************

 

Zwangerschapscursus:

Deze cursus bestaat uit:

Totaal 9 lessen van 75 minuten waarvan:

  • 7 lessen in groepsverband
  • 1 informatieavond met de partner die bij de bevalling is
  • babyreünie
  • Na afloop van de cursus ontvang je een hand-out die je kunt gebruiken tijdens je bevalling

De zwangerschapscursus kun je volgen vanaf 16 weken tot 42 weken van je zwangerschap.

Bewust bezig zijn met de zwangerschap is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Het is erg belangrijk om je rust te pakken en natuurlijk tijd voor jezelf samen met je ongeboren kindje. Door het volgen van mijn zwangerschapscursus leer ik je hoe je rust kan nemen en kun je echt even volledig tot jezelf komen. Daarbij zorg ik dat je tijdens mijn zwangerschapscursus zo goed mogelijk voorbereid wordt voor je bevalling.  

Hoe gaan we je dan voorbereiden?

  • Door het aanleren van verschillende ademhalingstechnieken die je kunt inzetten tijdens je bevalling.
  • Bewustwording van de bekkenbodem en de functie hiervan tijdens je bevalling en zwangerschap.
  • Ontspanningsoefeningen.
  • Praktische informatie rondom je zwangerschap en bevalling. 
  • Oefeningen om eventuele zwangerschapskwaaltjes te verlichten.                                                                                                                  

De verschillende oefeningen die aangeboden worden komen zowel vanuit pilates en yoga. Door het doen van deze oefeningen leer je je eigen lichaam beter kennen en kun je met vertrouwen toeleven naar de bevalling.

 

 Informatieavond

Halverwege de cursus zal er ook een informatieavond plaatsvinden. Tijdens deze informatieavond kom je niet alleen. Je neemt jouw partner mee die je ook graag bij je hebt op het moment dat je gaat bevallen. Dit kan iedereen zijn zelfs een vriend of vriendin. Jij bepaald wie je meeneemt. In ieder geval een persoon waar je je prettig bij voelt om bij te bevallen.

 Tijdens deze avond gaan we het hebben over de verschillende fases van de bevalling. We gaan deze avond specifiek in op de rol van de partner tijdens de bevalling. Verder zal de partner kort kennis maken met ademhalingstechnieken en de verschillende bevalhoudingen. Door deze informatieavond begrijpt jouw partner de basis waardoor jullie samen één team kunnen vormen tijdens deze bijzondere gebeurtenis.

 Baby reünie:

Een paar weken na de bevalling ontvang je een uitnodiging voor een baby reünie. Tijdens deze baby reünie kun je je ervaringen rondom de bevalling delen met de andere kersverse moeders uit je cursusgroep en  natuurlijk kennis maken met elkaars kindje.

De kosten voor de zwangerschapscursus staan vermeld onderin de prijzentabel.

Cursuslocatie: Fysiotherapie de Beemden te Heeze. 

Individuele begeleiding en coaching tijdens je zwangerschap

Wil je liever individuele begeleiding en coaching tijdens je zwangerschap en een goede voorbereiding op je bevalling?

Dat kan natuurlijk ook, deze begeleiding word bij jou thuis gegeven.

Eén consult voor een individuele begeleiding duurt 75 minuten. 

Met voorafgaand een telefonisch kennismakingsgesprek om samen te kijken waar de behoeftes liggen. We kijken hoeveel lessen je nodig hebt om je zo optimaal voor te bereiden op je bevalling. De begeleiding bestaat uit het aanleren van verschillende ademhalingstechnieken die je in kan zetten tijdens de verschillende fases van de bevalling, ontspanningsoefeningen, praktische informatie die je kunt gebruiken voor tijdens je bevalling en zwangerschap. Ook de rol van de bevalpartner komt aan bod.

De kosten voor één individueel consult staan vermeld onderin de prijzentabel.

 

Cursus Fit na je bevalling:

Vanaf 6 weken na de bevalling kun je starten met deze cursus.

Wil je weer controle krijgen over je lichaam en je bekkenbodem na je bevalling dan kun je je inschrijven door de cursus Fit na je bevalling. Het is belangrijk dat je na je bevalling aandacht besteed aan je lichaam, niet alleen om back in shape te komen, maar ook om weer op je lichaam te kunnen vertrouwen.

Deze cursus bestaat uit:

  • 4 lessen van 75 minuten

Tijdens deze lessen krijg je oefeningen aangeboden voor het versterken van je bekkenbodem. Daarnaast word er ook ruime aandacht besteed aan de rest van je lichaam om de spieren sterker en soepeler te maken. Denk hierbij aan je buik, benen en rug. Aan het einde van de les sluiten we af met een ontspanningsoefening. 

De kosten voor de cursus fit na de bevalling staan vermeld onderin de prijzentabel.

Cursuslocatie: Fysiotherapie de Beemden te Heeze.

 

 

Cursuspakketten: 

 

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden een deel van de lessen, voor meer informatie kun je contact opnemen met je zorgverzekering.

Nu inschrijven voor een cursus:

Vul het formulier in en er zal contact met je worden opgenomen:

7 + 7 =